تعداد نشریات | 27 |
تعداد شمارهها | 604 |
تعداد مقالات | 6,160 |
تعداد مشاهده مقاله | 9,108,489 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 5,940,017 |
تاثیرگردشگری خوراک در آفرینش فرصتهای کارآفرینی شهرها (مطالعه موردی شهرهای شرقی استان گیلان) | ||
نشریه جغرافیا و توسعه | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 19 بهمن 1401 | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22111/gdij.2023.7416 | ||
نویسندگان | ||
اسماعیل نصیری هنده خاله ![]() ![]() ![]() | ||
1دانشیار جغرافیا وبرنامه ریزی شهری دانشگاه پیام نور تهران ایران | ||
2دانشگاه گیلان | ||
3جغرافیا و برنامهریزی روستایی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران | ||
4دانشجوی دکتری گروه جغرافیایی طبیعی _ ژئومورفولوژی | ||
چکیده | ||
گردشگری خوراک گونهای از گردشگری است که مواد غذایی را یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای سفر بهشمار میآورد استان گیلان در این زمینه قابلیتهای منحصر به فرد و فراوانی دارد و میتواند با بسیاری از کشورهای مطرح در این صنعت رقابت کند . هدف پژوهش حاضر شناسایی اثر گردشگری خوراک بر خلق فرصتهای کارآفرینی در شهرهای شرق استان گیلان است. شهرهای شرقی استان گیلان جغرافیای تغذیه مخصوص به خود را دارند .تنوع گسترده با منشأ گیاهی، و نقش رنگهای مختلف غذا در بازارهای محلی از جمله برجستهترین ویژگیهای عناصر فضایی در سفره غذایی شرق گیلان است .روش تحقیق مبنی بر دو بخش کیفی و کمی است . بهمنظور بررسی روابط بین متغیرها از روش معادلات ساختاری استفاده شد. تحلیل دادههای پژوهش با استفاده از نرمافزار LISREL, SPSS صورت گرفت. نتایج پژوهش نشان میدهد که گردشگری خوراک بر خلق فرصتهای کارآفرینی اثرمستقیمی دارد. در بین متغیرهای وابسته بیشترین تأثیرگذاری بر روی فرصتهای کارآفرینی در حوزه اقامتی، پذیرایی است. (P≤ 0/05). خلق فرصت کارآفرینی در حوزه سیاحتی، فرهنگی با ضریب بتا 72/0 در رتبه دوم و ایجاد مراکز تجاری، اداری با ضریب مستقیم 162/0 در مقام سوم قرار دارند. با توجه به بیشترین تاثیرگردشگری خوراک برایجاد کارافرینی در حوزه اقامتی، پذیرایی ، لزوم سرمایه گذاری بیشتر در این حوزه پیشنهاد می شود | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 59 |